Doorgaan naar inhoud

Uw vragen over ingrediënten beantwoord

We worden vaak gevraagd naar de ingrediënten die wij in onze producten gebruiken. Het ligt immers voor de hand dat u wilt weten wat voor soort producten u thuis gebruikt en op uw lichaam aanbrengt.

Wij verplichten ons u antwoorden te geven over waarom we bepaalde ingrediënten gebruiken, wat ze doen en waarom ze veilig zijn.

A person using a deodorant

Aluminiumzouten

Aluminiumzouten worden al meer dan een halve eeuw gebruikt als het actieve ingrediënt in deodoranten om zweet en de bijbehorende lichaamsgeur onder controle te houden.

Unilever employees in a laboratory

Controle van onzuiverheden

Kleine onzuiverheden (bekend als "sporen" of " "sporenverontreinigingen") kunnen in sommige producten voorkomen – omdat ze natuurlijk aanwezig zijn in grondstoffen of omdat ze tijdens het productieproces ontstaan.

Children brushing their teeth

Fluor

Het hebben van sterke, gezonde tanden en tandvlees is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Regelmatig poetsen met fluorhoudende tandpasta voorkomt gaatjes en verbetert mondhygiëne.

A person washing their hair

Formaldehydedonoren

Formaldehydedonoren worden breed toegepast in persoonlijke verzorgingsproducten als veilige en efficiënte conserveringsmiddelen. Ze leveren een kleine hoeveelheid formaldehyde tijdens de houdbaarheid van een product, zodat het tegen bederven wordt beschermd.

Ženska-vonja-neoznačeno-stekleničko-detergenta

Geurstoffen

Veel mensen houden van producten met een geurtje. Om deze producten te maken, gebruiken we uitsluitend hoogwaardige ingrediënten die aan internationale normen voldoen van de International Fragrance Research Association (IFRA).

A person washing their hands with soap

Methylisothiazolinone (MI)

We gebruiken conserveringsmiddelen om huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten in goede staat te houden: zonder deze middelen zouden ze door bacteriën, gisten en schimmels kunnen bederven.

Recycling plant in brazil

Microplastics

Microplastics zijn zeer kleine deeltjes plastic die in de oceaan terecht kunnen komen en potentiële schade aan het milieu veroorzaken. De meeste zijn afkomstige van de afbraak van grotere plastics in de oceaan, maar sommige zijn afkomstig van hun gebruik in consumenten- en industriële producten.

A mother and baby

Vaseline

Petrolatum, beter bekend als vaseline, wordt veel gebruikt in beauty- en persoonlijke verzorgingsproducten en heeft, in tegenstelling tot veel andere zalfjes en crèmes, een uniek vochtinbrengend vermogen.

Plastic scrub beads

Plastic scrubkralen

We zijn in 2014 gestopt met het gebruik van plastic scrubkralen als een reactie op zorgen over de ophoping van microplastics in oceanen en meren.

Ruke koje utrljavaju kremu

Conserveringsmiddelen

Zoals de naam al aangeeft, houden conserveringsmiddelen dingen vers. Wij gebruiken conserveringsmiddelen om onze producten tegen bacteriën, gisten en schimmels te beschermen. Zonder deze middelen kunnen onze producten onaangenaam gaan ruiken, van kleur veranderen of kan er schimmelvorming ontstaan.

A person wiping their face

Parabenen

Parabenen zijn een familie van ingrediënten die gebruikt wordt in persoonlijke verzorgingsproducten. "Parabeen" verwijst naar veel, net iets andere, vormen van parabenen. Sommige daarvan worden in de natuur aangetroffen.

A mother with a child

Fenoxyethanol

Fenoxyethanol is een heldere, kleurloze vloeistof met een flauwe rozengeur, die natuurlijk voorkomt maar normaal gesproken synthetisch wordt toegepast. Het is een van de conserveringsmiddelen die in persoonlijke verzorgingsproducten het meest wordt toegepast.

A person washing their hair

Siliconen

Veel van de dingen die mensen fijn vinden aan persoonlijke verzorgingsproducten, van het zijdeachtige effect van conditioners tot het zachte gevoel van roll-on deodoranten, worden mogelijk gemaakt door siliconen.

Two smiling girls washing up

Natriumlaurylethersulfaat en natriumlaurylsulfaat

Natriumhypochloriet wordt in onze huishoudelijke verzorgingsproducten toegepast omdat het een krachtig en snelwerkend desinfectiemiddel is dat uiteenlopende micro-organismen bestrijdt zoals bacteriën en virussen.

A person cleaning their kitchen

Natriumhypochloriet

Natriumhypochloriet wordt in onze huishoudelijke verzorgingsproducten toegepast omdat het een krachtig en snelwerkend desinfectiemiddel is dat uiteenlopende micro-organismen bestrijdt zoals bacteriën en virussen.

A child showing soap on his hands

Triclosan en triclocarban

Door hun gebruik in tandpasta's, mondspoelingen, zepen, deodoranten en schoonmaakproducten zorgen antibacteriële ingrediënten voor gezonde lichamen en gezonde huizen.

Small pile of white powder

Titaandioxide

Titaandioxide is een wit poeder dat uit natuurlijk voorkomende mineralen wordt gehaald. Soms wordt het TiO2, titaanwit of CI 77891 genoemd. Het wordt al sinds jaren in uiteenlopende producten gebruikt in voedsel, de farmaceutica en cosmetica. In voedsel wordt titaandioxide gewoonlijk E171 genoemd.

Bottle of talcum powder with some powder on yellow surface

Talk

Talk is een natuurlijk voorkomend materiaal dat op zichzelf als talkpoeder wordt gebruikt en als ingrediënt in een reeks beauty- en persoonlijke verzorgingsproducten.

Terug naar boven