Doorgaan naar inhoud

Vaseline

Vaseline wordt gebruikt in talrijke cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten.

A mother and baby

Het unieke hydraterende vermogen van vaseline zorgt ervoor dat het zich onderscheidt van andere crèmes en zalven die niet intrekken of te snel intrekken en de huid weer verlaten.

De originele vaseline van Unilever – Vaseline®-gel – helpt de droge huid te helen door het vocht in te sluiten en een beschermende laag onder het huidoppervlak te creëren. Vaseline®-gel bestrijdt aandoeningen als een schilferige of vervellende huid middels het insluiten van vocht en stimuleert het natuurlijk herstel van de huid.

Persoonlijke verzorgingsproducten die vaseline bevatten, worden al jarenlang veilig gebruikt en Vaseline®-gel is al meer dan 145 jaar aanwezig in veel badkamerkastjes. De Vaseline®-gel van vandaag de dag is drievoudig gezuiverd en heeft veel beschermende en preventieve toepassingen, van schoonheidsmiddel tot babyverzorging.

Antwoorden op uw vragen

Waar komt vaseline vandaan?

Halverwege de 19e eeuw ontdekten de arbeiders op de eerste olievelden van de VS een gel-achtige substantie die zich op hun uitrusting afzette en ze begonnen het te gebruiken als een zalf voor snij- en brandwonden. De chemicus Robert Chesebrough ontdekte hoe deze substantie – vaseline – tot een lichtere, gezuiverde versie gedistilleerd kon worden en verkocht het als Vaseline®-gel. Sindsdien is Vaseline®-gel immens populair geworden vanwege de effectiviteit die het heeft als opzichzelfstaand middel en als ingrediënt van cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten.

Is het veilig om persoonlijke verzorgingsproducten van Unilever die vaseline bevatten, te gebruiken?

Ja. De vaseline die we gebruiken is van hoge zuiverheid en voldoet aan de farmaceutische normen. Het is effectief, uitgebreid onderzocht en veilig voor dagelijks gebruik. Dit standpunt wordt ondersteund door een aantal regelgevende en gezondheidsautoriteiten, waaronder de Food and Drug Administration, de toezichthouder voor voedsel en medicijnen in de Verenigde Staten, die vaseline beschouwt als een huidbeschermer die over de toonbank verkocht mag worden.

Commandant robert peary, degene waarvan algemeen wordt aangenomen dat hij de eerste mens was die de noordpool heeft bereikt, nam, vanwege de eigenschap dat het niet zou bevriezen, vaseline®-gel met zich mee om zijn huid tijdens de expeditie van 1909 te beschermen.

Terug naar boven